Активности

ДРУЖЕЊЕ СА ПЕСНИКОМ

Наши ученици имали су част да се упознају са песником Благојем Рогачом, познатим писцем поезије за децу и одрасле, који је посетио нашу школу. Ученици 4-1 и 4-2 разреда дружили су се са песником и уживали слушајући његове стихове.

ПРАИСТОРИЈСКО ЦРТАЊЕ

Ученици трећег и четвртог разреда посетили су Музеј Срема и учествовали на радионици Праисторијско цртање.

ЧЕТВРТАЦИ У ПОСЕТИ СРЕДЊОЈ ШКОЛИ “НИКОЛА ТЕСЛА“

Ученици 4-1 разреда са својом учитељицом Милом Павловић посетили су Средњу школу “Никола Тесла“. Ученици су имали прилике да присуствују часовима, предавањима и радионицама у којима су учествовали-прављење струјног кола природним материјалима. То им је уједно била и систематизација градива о материјалима и значају струје у нашем животу.

ИЗЛЕТ УЧЕНИКА ИЗ ГРГУРЕВАЦА

Учитељица Стоја Гаврановић организовала је излет у Сремској Митровици за своје ученике. Посетили су Библиотеку “Глигорије Возаровић“ , а слободно време су провели у игри, забави и купању на базену.

РАДИОНИЦА “ОТРОВНЕ ЖИВОТИЊЕ У НАШОЈ БЛИЗИНИ“

Ученици 4-1 разреда посетили су “Прехрамбено шумарску и хемијску школу“ и присуствовали радионици “Отровне животиње у нашој околини“. Радионицу је организовао професор Слободан Ђорђевић.

РАДИОНИЦА “О ЗДРАВЉУ И ПУБЕРТЕТУ

Ученици 4-1 разреда присуствовали су предавању и радионици “О здрављу и пубертету“ коју је организовала др Јована Гаврић.

ШКОЛСКО ТАКМИЧЕЊЕ У АТЛЕТИЦИ

Ученици 1-4 разреда организовали су школско такмичење у атлетици.

СВЕТСКИ ДАН ШУМА

Ученици 4-1 разреда обележили су Светски дан шума. Светски дан шума обележава се 21. марта са циљем да се укаже на значај дрвећа и како би се истакле бројне користи шумске вегетације. Ученици су Дан обележили у сарадњи са Марином Курсулић, професором “Прехрамбено шумарске и хемијске школе“.

РАДИОНИЦА ЦРВЕНОГ КРСТА

Ученици трећег разреда учествовали су у радионици коју је организовао Црвени крст. Имали су прилике да сазнају чиме се бави организација Црвеног крста, ко га је основао и када.

СВЕТИ САВА

Ликовни радови ученика 2-3 поводом обележавање школске славе Свети Сава.

Где год нађеш згодно место, ту дрво посади!

У оквиру предмета чувари природе ученици 5-8 разреда, заједно са својом наставницом Миленом Ћорић, су били вредни и часове посветили сађењу биљака у школском дворишту. Својим примером су показали да свако од нас може много тога да уради и тиме да допринос у очувању планете и природе.

Посета Царској палати

Ученици другог разреда имали су прилике да посете Царску палату и Музеј Срема и на тај начин су се упознали са историјским подацима нашег града.

Активности ученика у време епидемије

Наши прваци били су веома активни за време ванредног стања. Ученици су показали колико су маштовити и креативни и колико су били вредни у току новонастале ситуације.

Квалитетно образовање за сву децу

У част обележавања 30 година од усвајања Конвенције о правима детета организован је Фестивал права детета у Војводини.

19. новембра 2019. године у нашој школи је реализована активност која носи назив “Квалитетно образовање за сву децу“. Циљ реализације активности  Квалитетно образовање за све је усмерен ка афирмацији поштовања општих принципа и остваривању циљева образовања и васпитања, промовисањем примера добре праксе.

Активности које су реализоване за ученике 1-8 разреда

  1. Предавање о здравој исхрани

Наставнице биологије, Гордана Брадоњић и Владица Милаковић, извршиле су анкету са ученицима петог и седмог разреда како у матичној школи, тако и у издвојеном одељењу у Гргуревцима. Анкета се односила на: групе намирница, шта би по њима требао да садржи тањир правилне исхране, колики је дневни унос соли, шта је потребно за здраве кости, ко су извори енергије у храни, колико би требало да дневно буду физички активни, шта једу за доручак, ручак и вечеру, колико често пију газиране, а колико природне, свеже, сокове, колико често једу воће и слаткише…

Извршено је сумирање резултата и одржано предавање о здравој исхрани и навикама које треба да у овом периоду упражњавају, а након тога ће се опет спровести анонимна анкета да би се видело колико су усвојили знања.

2.Радионица “Лепота читања“

Радионица под називом Лепота читања одржана је за ученике 1-4 разреда у организацији школског библиотекара, Горице Беко. На радионици је присуствовало 20 ученика.

Циљ радионице је подстицање ученика на самостално читање и истраживање. Такође, деца треба да схвате да читањем ширимо знање, обогаћујемо речник и књига нас води у неке нове светове које са уживањем истражујемо.

На радионици су се читали одломци из различитих књига, а затим су ученици дискутовали, анализирали одређене теме, мало се играли… На крају је свако од ученика имао задатак да на папирић испише наслове књига које би препоручио за читање и истраживање.

3.Израда предмета декупаж техником

Удружење грађана Солидарност и ученици 3-3 разреда учествовали су на радионици на којој су израђивали предмете техником декупаж. Радови ће се продавати у Градској кући у Сремској Митровици у склопу обележавања Међународног дана особа са инвалидитетом. Продаја ће бити хуманитарног карактера.

4.Полигон спретности

Полигон спретности одржан је на часу физичког васпитања са ученицима 3-3 и 4-3 разреда. Организатори активности биле су учитељице Мила Павловић и Зденка Госповић.

Полигон се састојао од вежби које су ученици радили у пару. Држећи се за руке, морали су да прескачу препреке, али са захтевом да се не раздвајају. Били су подељени у две екипе и то тако што је сваки четвртак имао пара из трећег разреда. Ученици су уживали и поштовали сва правила и захтеве, а на крају су се почастили чоколадицама које су учитељице припремиле.

Полигон је поновљен и у 2-1 и 2-2 разреду са учитељицама Маријом Барош и Снежаном Томић-Сладојевић.

Координатор полигона била је учитељица Мила Павловић.

5.Дечији туристички водич

Ученици 2-1 и 2-2 разреда направили су изложбу својих продуката на тему Дечији туристички водич кроз моје место и околину. Изложили су своје водиче, сувенире, старе фотографије града… Водич садржи податке о месту, порекло назива насеља, списак места које треба туристи да посете приликом обиласка града…