Активности

МОНОПОЛ ЗНАЊА

Ученици од 1. до 4. разреда из Гргуреваца организовали су квиз под називом Монопол знања, који подразумева систематизацију стечених овогодишњих знања кроз покрет ученика.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПОСЕТА БИБЛОТЕКЕ И ПРЕХРАМБЕНО-ШУМАРСКЕ И ХЕМИЈСКЕ ШКОЛЕ

Ученици првог разреда из Гргуреваца заједно са својом учитељицом, Николином Носовић, посетили су Библиотеку ,,Глигорије Возаровић“ и Прехрамбено-шумарску и хемијску школу у Сремској митровици. У школи су имали прилике да виде како изгледа кабинет за ловство и рибарство.

 

 
 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 
КОМЕМОРАЦИЈА

У Гргуревцима је 06.06.2019. године одржана комеморација на Орашју. Комеморацији су, поред мештана овог фрушкогорског села, присуствовали и ученици из Гргуреваца заједно са својим учитељима.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЛИКОВНА РАДИОНИЦА

Ученици из Гргуреваца били су на ликовној радионици у Едукативном центару ,,Кардаш арт“ у Сремској Митровици, а након тога су уживали у чарима градског базена.

 

 

 

 

 

 

 

 

ЕТНО-ЕКО РАДИОНИЦА

Ученици из Гргуреваца 1-4 разреда били су учесници етно-еко радионице која је одржана у етно кући ,,Мајка Ангелина“ у Гргуревцима. Сваки ученик добио је саксију са земљом и засадио пелцер. Када цвеће порасте, ученици ће га донети у школу како би украсили школско двориште и школске просторије.

Након садње цвећа, ученици су се такмичили у различитим играма као што су ношење јаја у кашици и између две ватре.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

САЂЕЊЕ БИЉАКА
 
Школско двориште у Гргуревцима постало је богатије за осам воћки захваљујући ученицима и учитељима из Гргуреваца. Сваки разред је засадио своју воћку.
 
 
 
 
 
 
 
ПОСЕТА ЕКО-БАШТИ И ЛОВАЧКОМ ДОМУ
Ученици 1-4 разреда из Гргуреваца су били у посети еко-башти и ловачком дому.
ЖИВОТИЊСКО ЦАРСТВО
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

ИЗРАДА ЛУТКИ ОД ВАРЈАЧА И ПРОЛЕЋНА БАШТА
 
ИЗЛОЖБА РАДОВА УЧЕНИКА ДРУГОГ И ЧЕТВРТОГ РАЗРЕДА
ЗИМА, ЗИМА-ПА НЕКА ЈЕ, НЕ БОЈИ СЕ КО ЈЕ ЗДРАВ…
Да је зима једно од најлепших годишњих доба показали су нам наши ученици из Гргуреваца 1-4 разреда који су уживали у снегу, санкању, скијању, грудвању… Такође, организовали су и разне активности поводом школске славе Светог Саве.
 
 
 
 
 
 
 
 
ПОСЕТА ВИНОГРАДУ
Ученици из Гргуреваца од 1. до 4. разреда били су у посети виноградима у Шуљму. Такође, уредили су пано у школи радовима везаним за винограде, грожђе и Светог Трифуна.

 
 
 
 
НОВОГОДИШЊА ПРЕДСТАВА
Ученици 1-4 разреда из Гргуреваца су за крај првог полугодишта извели Новогодишњу представу у организацији учитеља, учитељица и наставнице енглеског језика, Дејане Миловац, која је написала сценарио за представу.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

ЗИМСКЕ ЧАРОЛИЈЕ
 
Ученици 2-1 одељења на часу физичког васпитања уживали су у чарима зиме и заједно са својом учитељицом, Славојком Перишин, правили Снешка Белића.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

САКУПЉАЊЕ ЛИШЋА
 
Ученици 1-4 разреда из Шуљма били су веома вредни и организовали су акцију сакупљања лишћа.
 
 
 
 
СТАНОВАЊЕ У ПРОШЛОСТИ
На часу народне традиције ученици 2-1 и 2-2 разреда правили су куће од штапића и лишћа и показали нам како се некада живело.
 
 
Такође, на часу народне традиције, ученици 2-1 разреда правили су и сојенице-куће на стубовима, подигнуте на обалама река и језера.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

МЕЂУНАРОДНИ ДАН МАТЕРЊЕГ ЈЕЗИКА
Школска библиотека обележила је Међународни дан матерњег језика под слоганом У читању је и моћ и радост.
Међународни дан матерњег језика увек се обележава 21.02.
Циљ ове заједничке активности, у којој су учествовали ученици првих разреда и школски библиотекар, јесте подстицање читања, као и неговање матерњег језика.
Прваци су читали наглас делове омиљених књига и на тај начин показали важност неговања матерњег језика.
Такође циљ ове активности јесте и подстицање читања и да покажемо да су школске библиотеке корисна и забавна места где се учи, траже информације, раде домаћи задаци, читају књиге, организују различите активности и радионице.
Изабрали смо и ученика који се посебно истакао у изражајном и течном читању, а то је Немања Мајкић, ученик 1-3 разреда.
Сви ученици су награђени похвалницама и књигама.
ПРИКУПЉАЈМО ПЛАСТИЧНЕ ЧЕПОВЕ-ОБЕЗБЕДИМО ИНВАЛИДСКА КОЛИЦА
 
Ученици 4-1 разреда заједно са учитељицом Снежаном Сладојевић организовали су акцију сакупљања пластичних чепова у циљу набавке инвалидских колица.
Сакупљањем пластичних чепова са пет-амбалажа и њиховом даљом дистрибуцијом обезбеђује се новац за набавку ортопедских помагала намењених особама са инвалидитетом. Такође, акција има и еколошки аспект јер на тај начин добијамо “чистији“ град. На тај начин подиже се еколошка свест како код одраслих, тако и код деце. Захваљујемо се ученицима, родитељима и учитељици на хуманитарном раду.

Скочи на траку са алаткама