Такмичења

  Обавештавамо вас о најновијим резултатима које су наши ученици постигли на такмичењима општинског, окружног и међуокружног нивоа:

ХЕМИЈА

Општинско такмичење из хемије одржано је 03.03.2018. године у нашој школи. У прилогу су достављени резултати такмичења, као и тестови са решењима за 7. и 8. разред.

Општинско такмичење-тест за седми разред

Општинско такмичење-решења за седми разред

Општинско такмичење-тест за осми разред

Општинско такмичење-решење за осми разред

Резултати-седми разред

Резултати-осми разред

ЈЕЗИЦИ

Општинско такмичење из страних језика одржано је 03.03.2018. године у ОШ,,Трива Витасовић Лебарник“ у Лаћарку.

Страхиња Мартиновић 8-2 освојио је 3.место-енглески језик, а ученица Тамара Петковић 8-1 освојила је 1.место-шпански језик.

ГИМНАСТИКА

Градско такмичење у гимнастици одржано је у просторијама Соколског друштва у Сремској Митровици. Учествовало је 26 такмичара из основних и средњих школа.

Наша школа освојила је 1. место и пласман у категорији екипно 1-4 разред. Екипу су чиниле:Лена Мартиновић 4-2, Ива Тењи 4-3, Сара Петрић 2-3 и Оливера Ракић 2-2.

Марина Бурмуџија 7-3 освојила је 1. место у категорији девојчице појединачно 7-8 разред и Борис Гинер 8-1 у категорији дечаци појединачно 7-8 разред.

На окружном такмичењу укупно је наступило 44 такмичара из основних и средњих школа.

Наша школа је освојила 1. место екипно у категорији девојчице 1-4 разред.

Лена Мартиновић 4-3 освојила је 3. место у категорији девојчице појединачно  1-4 разред.

Марина Бурмуџија 7-3 освојила 2. место у категорији девојчице појединачно 7-8 разред и Борис Гинер 8-2 освојио 1. место у категорији дечаци појединачно 7-8 разред.

ФИЗИКА

Општинско такмичење из физике одржано је  18.02.2018. године у Основној школи Јован Јовановић Змај у Мартинцима. Ученик Петар Лукић 6-2 освојио је треће место и пласман на Окружно такмичење, а ученица Емилија Цветенић 6-2 добила је похвалу и остварила пласман на Окружно такмичење.

КОШАРКА

07.02.2018. одржано је Градско првенство у кошарци за ученике основних школа. Првенство је одржано у ПСЦ  ,,Пинки“ у Сремској Митровици. Такмичење су организовали Градска управа за културу, спорт и омладину и Спортски савез Града Сремска Митровица.

Учествовало је 70 такмичара из седам екипа.

Екипу наше школе чинили су следећи такмичари: Марко Бурмуџија 7-3; Јован Мићић 7-3; Алексеј Петковић 7-3; Вук Шуман 7-3; Александар Јовановић 7-3; Немања Мирковић 8-2 и Милош Сретеновић 8-2.

У финалу су се такмичиле ОШ ,,Свети Сава“ и ОШ ,,Бошко Палковљевић-Пинки“. Утакмица је завршена резултатом 16:19.

Овом победом се екипа наше школе пласирала у даљи ранг такмичења, на Окружно првенство.

Честитамо нашим кошаркашима и наставнику физичке културе Братиславу Достанићу.

 

 

 

 

 

Скочи на траку са алаткама