Дечја недеља

Мото овогодишње Дечје недеље, која се одржава од 07.10. до 13.10.2019. године, је Да право свако-дете ужива лако.

Ове године Дечја недеља обележава значајан јубилеј, 30 година Конвенције уједињених нација о правима детета.

Општи циљеви  Дечје недеље су: скретање пажње најширој јавности на права и потребе детета, указивање на одговорност коју породица, школа и држава и њене институције имају у заштити деце, и остварују њихова права, указивање на примере добре праксе и проблеме у остваривању права деце, промоција активног учешћа деце у доношењу одлука које се њих тичу…

АКТИВНОСТИ У ТОКУ ДЕЧЈЕ НЕДЕЉЕ

ИЗРАДА ПЛАКАТА И ЛИКОВНИХ РАДОВА

Ученици 1-8 разреда су у току Дечје недеље на часовима ликовне културе израђивали плакате и ликовне радове на тему Имам право.

БУКВАР ДЕЧЈИХ ПРАВА

Ученици 4-3 и 4-4 разреда су са својим учитељицама, Милом Павловић и Стојом Гаврановић, били гости Библиотеке ,,Глигорије Возаровић“. Дружили су се и читали ,,Буквар дечјих права“ Љубивоја Ршумовића.

РАЈСКИ ВРТ

У току Дечје недеље ученици 1-8 разреда су на часовима веронауке, заједно са својом наставницом Александром Гаруновић, израђивали фигуре од пластелина и направили изложбу под називом Рајски врт.

ИМАМ ПРАВО ДА СЕ ХРАНИМ ЗДРАВО

Ученици трећих разреда посветили су дан здравој исхрани. Причали су о значају здраве исхране, о томе шта деца треба да једу, а шта не. Након тога ученици су правили воћну салату.

ДЕКУПАЖ

Ученици ШОСО ,,Радивоје Поповић“ били су гости наше школе и заједно са ученицима 3-2 разреда украшавали саксије декупаж техником.

ИМАМ ПРАВО НА ЗДРАВЉЕ

У току Дечје недеље посетила нас је Марина Релић, дечји стоматолог, која је говорила о хигијени и здрављу зуба. За све ученике од 1. до 4. разреда организоване су и различите радионице где су ученици имали прилику да виде и сами пробају, на моделима које су добили, поправе зуб, изваде зуб, ставе протезу…

ИМАМ ПРАВО НА ИЗБОР ЗАНИМАЊА

Ученици седмог и осмог разреда имали су прилике да се упознају са неким од будућих занимања као што су лекар, новинар и психолог. Гости наше школе били су: докторка Гордана Мауна, др Тања Панић- професор струковних студија на ВШССОВ ( област психологија ). Поред предавања, ученици су имали прилику да виде и како изгледа санитетско возило, шта се све од медицинских апарата налази у њему и чему ти апарати служе.

ИМАМ ПРАВО НА КВАЛИТЕТНО ОБРАЗОВАЊЕ

Наставници српског, енглеског и немачког језика организовали су квиз знања за ученике од 5. до 8. разреда.

ПОКАЖИ ШТА ЗНАШ

Квиз под називом Покажи шта знаш организовала је наставница хемије, Вања Ходоба, за ученике седмог и осмог разреда у Гргуревцима.

КУЛТУРНА КОМУНИКАЦИЈА МЕЂУ МЛАДИМА

Радионицу под називом Културна комуникација међу младима за ученике у Гргуревцима, организовала је наставница немачког језика, Ана Остојић.

ИМАМ ПРАВО ДА СЕ БАВИМ СПОРТОМ-ПОЛИГОН СПРЕТНОСТИ

Организован је и спортски дан како за ученике 5-8 разреда, тако и за ученике 1-4.

МАСКЕНБАЛ

Маскенбал-омиљена активност ученика 1-4 разреда. И ове године, као и претходних, потрудили су се да направе оригиналне и креативне маске.

ДЕЦА-ДЕЦА

Ученици наше школе учествовали су у хуманитарној акцији ДЕЦА-ДЕЦИ. Помоћ, у виду играчака, књига, друштвених игара,се прикупља за Дечје одељење у Општој болници у Сремској Митровици. Наши ученици још једном су показали да бити хуман не значи велико одрицање, и да наше мало некоме може да значи пуно!

Скочи на траку са алаткама