Дечја недеља

Мото овогодишње Дечје недеље, која се одржава од 01.10. до 07.10.2018. године, је Моје је право да живим срећно и здраво-за одрстање без насиља.                                 

Општи циљеви  Дечје недеље су: скретање пажње најширој јавности на права и потребе детета, указивање на одговорност коју породица, школа и држава и њене институције имају у заштити деце, и остварују њихова права, указивање на примере добре праксе и проблеме у остваривању права деце, промоција активног учешћа деце у доношењу одлука које се њих тичу… Такође, Дечја недеља је ове године прилика да се скрене пажња  најшире јавности на проблем насиља над децом, а сви одговорни актери позову на чврсто и умрежено деловање у циљу нулте толеранције према насиљу и заштите сваког детета у нашем друштву.

АКТИВНОСТИ У ТОКУ ДЕЧЈЕ НЕДЕЉЕ

 

Током првог дана Дечје недеље ученици су са својим учитељима и одељенским старешинама говорили о правима деце.

Такође, ученици трећег разреда су имали прилику да присуствују предавању на тему ,,Трговина људима“. Предавање је одржано у Свечаној сали школе, а носиоци реализацији били су представници Црвеног крста.

 

 

 

 

РАДИОНИЦА ,,ИГРАЈ ФЕР-ШКОЛА БЕЗ НАСИЉА“

Ученици осмог разреда: Ива Бошковић, Ива Стојановић, Елеонора Ђукић, Елена Цветиновић, Данијела Антић, Александар Беломарковић и Николина Петровић одржали су радионицу на тему ,,Играј фер-школа без насиља“.  Циљ радионице јесте дефинисање појма насиља, али и указивање на значај личне одговорности за насиље, смањење насиља међу ученицима.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПРЕДАВАЊЕ НА ТЕМУ БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ

Ученици другог разреда присуствовали су предавању на тему Безбедност деце које је одржао бивши припадник специјалних јединица жандармерије, Никола Мијић.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

РАДИОНИЦА ЗДРАВИ ЗУБИ

Ученици првог и трећег разреда дружили су се са стоматологом Марином Релић која им је говорила о здрављу и хигијени зуба.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЈЕСЕН У ШКОЛСКОМ СОКАКУ

Наставница веронауке, Александра Гаруновић, направили је изложбу лишћа са ученицима 1-8 разреда. На сваком листу исписана је нека порука.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

МАСКЕНБАЛ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

КВИЗ ЗНАЊА

Наставница Дејана Миловац организовала је квиз знања у којем су учествовали ученици 5-8 разреда.

 

 

 

 

 

 

ПОЛИГОН СВЕСТРАНОСТИ-СПОРТ КАО ПУТ ДО ЗДРАВОГ ЖИВОТА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЦРТЕЖОМ ПРОТИВ НАСИЉА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Програм активности поводом Дечје недеље ученика из Гргуреваца

Дечја недеља

Табела пријатељства

Ученици 5-7 разреда у Гргуревцима су, рециклирајући стари папир,  заједно са наставницом ТиИО направили коверте. Поставили су их на таблу пријатељства у ходнику школе. Наредних дана су ученици, заједно са својим друговима, остављали поруке којима су исказивали захвалност, извињење, честитку… Сваки ученик је са нестрпљењем ишчекивао наредни дан да провери поруке које је добио.

Скочи на траку са алаткама